Vakantiewoning

Vakantiewoning:

Ron Nelemans heeft een vakantiehuis volledig opnieuw opgebouwd. Daarbij is gebruik gemaakt van duurzame materialen en schroomt hij niet om af te wijken van de geeffende paden.
\r\n
\r\nZo is de fundering en het” opgaande metselwerk “ in 1 dag geplaatst door gebruik te maken van zogenaamde keerwanden. Deze goedkope en kant en klaar verkrijgbare betonelementen worden in het boerenbedrijf gebruikt om er voederkuilen mee te maken.

\r\n


\r\nDe kozijnen zijn na lang zoeken in 1 partij gekocht van een 2e hands bouwmaterialenhandelaar. Afkomstig van een afgebroken asielzoekerscentrum. Nog geen 2 jaar in gebruik geweest.
\r\n
\r\nDe balklaag is van Oregon pine.  Afkomstig van een importeur van Amerikaanse auto’s. Die auto;s zaten verpakt in kratten die van Oregon Pine balkhout gemaakt waren.10 jaar lang verdwenen die balken in de kontainers .Huppakee weg ermee. Totdat  het slechter ging met de verkoop van auto’s en men noodgewongen zuiniger (en slimmer ) werd en deze balken ipv weg te gooien gingen verkopen.
\r\n
\r\nDe gevel is afgewerkt met watervast verlijmd betonplex.   Ik vond het een mooie kleur voor in het bos en qua aanschaf relatief goedkoop en geen schilderwerk. De onderkant van de platen liggen 40cm boven maaiveld en zijn schuin gezaagd. Tussen de platen 6mm ruimte zodat de naden goed kunnen droogwaaien. Alle naden 2 keer nabehandeld En een gootoverstek van 30 cm die een groot deel van de regen wegvangt.
\r\n
\r\nDe keuken, inclusief apparatuur en 3 miljoen jaar oud granieten blad ,kocht ik voor 265 euro op Marktplaats.
\r\n
\r\nHet geeft mij veel voldoening om mooie materialen her te gebruiken. Kommercieel moet je daar wel  scherp bij blijven. Het kost namelijk veel tijd om te zoeken ,kijken ,tranporteren en aan te passen. Zo kon ik eens voor niets een prachtig rijkversierde ,en met de hand uitgesneden keuken krijgen.. Gratis dus. Met zijn 2en naar Amsterdam,e en dag kwijt met demonteren en afvoeren.
\r\n
\r\nDe keuken 2 jaar in opslag gehad, meeverhuisd naar een nieuwe werkplaats. om uiteindelijk door het personeel van mijn medewerkplaatsgebruiker (23 letterwoord) per ongeluk –expres bij een grote schoonmaakakte roemloos in een vlikobak te eindigen. Soms moet je daarom mooie dingen toch maar laten liggen...